banner isbank

8. Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası

cesmeopen20228. Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 17 ülkeden 544 sporcunun katılımıyla başladı. Türkiye Satranç Federasyonu desteğiyle, Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen ve 20-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan turnuva, 26 Haziran Pazar günü, saat 17.00'de yapılacak ödül töreniyle son bulacak.

Turnuvaya, Türkiye, Türkmenistan, Azerbaycan, Sırbistan, İspanya, Irak, İran, Ürdün, Kazakistan, Lübnan, İngiltere, Kanada, Ukrayna, Suriye, Özbekistan, Bulgaristan ve Rusya'da satranç sporcuları katılıyor. Büyük Usta, Uluslararası Usta, FİDE Ustası ünvanlı sporcular ve Türkiye Satranç Milli Takımı sporcularının da katıldığı turnuvanın oldukça çekişmeli geçmesi bekleniyor.

Turnuvanın açılışında bir konuşma yapan Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı, "8. Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası'nda sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.. Ben de satranç meraklısı olarak turnuvayı ilgiyle, heyecanla takip etmiş olacağım. Bütün yarışmacılara başarılar diliyorum" diye konuştu.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da bir konuşma yaparak, "8. Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, pandemi nedeniyle verilen 2 yıllık aranın ardından başlıyor. Çeşme Belediyesi'nin kültüre, sanata ve spora destekleri devam edecek. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
8. Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı'nın açılış hamlesini yapmasıyla başladı.
Turnuva sayfası ve detaylı bilgi için tıklayınız. (Haber Detayları)